Privacybeleid

Laatst aangepast: 03 September 2020

Overzicht

Jouw privacy en veiligheid zijn heel belangrijk voor ons. Het volgende overzicht somt de belangrijkste punten op wat betreft jouw gegevens en hoe we ze gebruiken. Let wel, je mag enkel gebruiken maken van de dienst wanneer je akkoord gaat onderworpen te zijn aan ons volledig privacybeleid (hieronder weergegeven) en onze Gebruiksvoorwaarden.

Wie zijn wij?

De dienst wordt beheerd door Dating Lab Limited ("DL"). Raadpleeg de Gebruiksvoorwaarden van de dienst voor onze volledige bedrijfsgegevens.

Wie zal mijn gegevens verwerken?

DL zal jouw gegevens verwerken.

Op welke wettelijke basis verwerken jullie mijn gegevens?

Jouw gegevens zullen verwerkt worden op basis van de toelatingen die je ons geeft wanneer je lid wordt van de dienst.

Gegevens die jij ons geeft over derde partijen zullen verwerkt worden op basis van Legitieme Belang.

Welke gegevens over jou verzamelen wij?

Wij verzamelen informatie die jij vrijwillig aan ons verstrekt. We houden ook details bij van eventuel vragen die je hebt aan onze klantenondersteuning, alsook jouw bezoeken aan onze diensten inclusief IP-adressen, weblogs van jouw activiteit en berichten die je verstuurt.

Hoe zullen mijn gegevens gebruikt worden?

DL gebruikt jouw gegevens enkel om de diensten te kunnen verstrekken.

Jouw gegevens zullen nooit doorgegeven of verkocht worden aan derden, tenzij je daar expliciet toelating voor geeft.

Gegevens van derde partijen door jou verstrekt in het kader van de functies 'Vertel een vriend/in' of 'Aanbeveling' zullen enkel gebruikt worden voor de voorziening van deze functies.

Hoe lang zullen mijn gegevens bewaard worden?

We houden jouw persoonlijke gegevens bij totdat jouw profiel verwijderd wordt door jezelf of door ons. Eenmaal verwijderd, wordt het gearchiveerd voor 3 jaar en daarna voorgoed gewist. Raadpleeg sectie 8 hieronder voor meer details omtrent gegevensbehoud en verwijdering.

Beveiliging

DL werkt actief aan de beveiliging van jouw persoonlijke gegevens. Naast de beveiliging die we toepassen op onze kernsystemen, worden jouw gegevens ook gecodeerd tijdens de verzending over het internet. Om jouw privacy nog meer te verzekeren, wordt jouw wachtwoord niet in gewone tekst bewaard. Jouw wachtwoord wordt gecodeerd aan de hand van een eenrichting coderings-algoritme waardoor het door niemand achterhaald (of openbaar gemaakt) kan worden, ook niet door ons - het kan enkel gereset worden.

Om de vertrouwelijkheid van jouw persoonlijke gegevens te beschermen, is het noodzakelijk dat je jouw wachtwoord ten alle tijden vertrouwelijk houdt.

DL neemt zowel jouw veiligheid als de beveiliging van jouw persoonlijke gegevens zeer ernstig. Ons doel is om leden een veilige, beveiligde en private omgeving te bieden waar ze andere leden van de dienst kunnen vinden en met hen kunnen corresponderen. We hebben dit Privacybeleid opgesteld, zodat je weet hoe we jouw gegevens behandelen en beschermen. Lees het alsjeblieft in combinatie met onze Gebruiksvoorwaarden, omdat ze samen de basis vormen van ons contract met en onze toewijding aan jou. Als je niet akkoord gaat met ons Privacybeleid en de Gebruiksvoorwaarden, mag je de Diensten niet gebruiken.

Hou er rekening mee dat we het Privacybeleid op elk gewenst moment kunnen wijzigen door een herziene versie op de service te plaatsen. Controleer zowel de Gebruiksvoorwaarden als het Privacybeleid wanneer je de service bezoekt. Je gaat ermee akkoord gebonden te zijn aan het herziene Privacybeleid als je onze Diensten blijft gebruiken na de datum waarop het herziene Privacybeleid op de dienst is gepubliceerd.

Woorden en uitdrukkingen gedefinieerd in de Gebruiksvoorwaarden hebben dezelfde betekenis in dit Privacybeleid.

1. Verzamelde informatie

Wij verzamelen informatie die jij vrijwillig aan ons verstrekt wanneer je jouw profiel aanmaakt en aanvult, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie zoals je naam en e-mailadres. Deze informatie wordt opgeslagen in onze systemen, maar er worden nooit persoonlijke contactgegevens getoond in je openbaar profiel, of vermeld in communicatie die we naar andere leden versturen.

Als je ervoor kiest om voor de Diensten te betalen met kaart, dan moet je aanvullende informatie verstrekken betreffende jouw betaalkaartgegevens. Deze informatie zal via een beveiligde link aan onze betalingsprovider worden doorgegeven maar op geen enkel moment zullen jouw kaartgegevens zichtbaar zijn voor, of bewaard worden door ons.

We houden ook details bij van jouw bezoeken aan onze dienst inclusief, maar niet beperkt tot, IP-adressen, weblogs van jouw activiteiten, andere verbindingsinformatie inclusief de URL van enige service van waar je doorklikt naar onze service. We houden ook details bij van berichten die je verstuurt en ontvangt via de dienst, alsook gegevens van vragen aan en correspondentie met onze dienst ledenondersteuning, in het geval je contact met ons opneemt. Net als de meeste internetgebaseerde services, maken ook wij gebruik van kleine bestanden die we op je toestel opslaan - cookies genaamd. Raadpleeg sectie 7 hieronder voor meer informatie over ons gebruik van cookies.

Al deze gegevens worden persoonlijke gegevens genoemd.

2. Wettelijke basis

Persoonlijke gegevens worden verwerkt op basis van ŤŤn of meer van het volgende:

 • De toestemming die je ons geeft wanneer je lid wordt van de dienst. Als je deze toestemming wilt intrekken, dan moet je je profiel verwijderen aangezien we de dienst niet kunnen aanbieden zonder jouw aanhoudende toestemming.
 • Als je ons persoonlijke gegevens van een derde partij verstrekt (bijvoorbeeld bij het gebruiken van de functies 'Vertel een vriend/in' of 'Aanbeveling'), garandeer je dat je de uitdrukkelijke toestemming hebt verkregen van de derde partij voor de openbaarmaking en het gebruik van hun persoonlijke gegevens. Wij zullen dan hun gegevens verwerken op basis van Legitiem Belang en garanderen dat wij ze enkel zullen gebruiken om de door jou aangevraagde service te leveren.
 • Als je onze gebruiksvoorwaarden schendt, dan behouden wij ons bovendien het recht voor om jouw persoonlijke gegevens te verwerken op de basis van Legitiem Belang, om fraude op te sporen of te helpen voorkomen en om ons te helpen andere leden te beschermen.

3. Beheer en openbaarmaking van jouw persoonlijke gegevens

Wanneer je je aanmeldt voor de diensten, ga je ermee akkoord dat DL jouw gegevens (inclusief persoonlijke gegevens) mag vrijgeven in overeenstemming met enige toestemming die je ons actief geeft.

Tenzij anders vermeld in dit Privacybeleid of door jou afzonderlijk en uitdrukkelijk toegestemd (door het aanvinken van een vak of een andere gelijkaardige manier van toestemming geven), zal DL de enige beheerder zijn van de persoonlijke gegevens die je ons verstrekt tijdens het gebruiken van de Diensten.

DL is geregistreerd onder de Privacywet 1998 als gegevensbeheerder en zal die wet naleven in hun omgang met jouw persoonlijke gegevens.

Tenzij je ons jouw uitdrukkelijke toestemming geeft om dit te doen (door het aanvinken van een vak of op een andere manier), zullen wij, noch iemand anders aan wie we met jouw toestemming jouw persoonlijke gegevens delen:

 • geen van jouw informatie openbaar maken zonder jouw toelating.
 • geen van jouw informatie verkopen, verhuren of geven aan derde partijen (behalve onze service providers of vertegenwoordigers voor het verwerken of bewaren namens ons, zoals beschreven in sectie 4 hieronder).
 • geen van jouw informatie vrijgeven tenzij wij hiertoe door de wet of regelgeving verplicht zijn.

4. Hoe gebruiken wij persoonlijke en andere gegevens?

Door ons jouw persoonlijke gegevens te verstrekken en akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden en dit privacybeleid, geef je je toestemming:

 • voor ons om jouw persoonlijke gegevens (inclusief gevoelige persoonlijke gegevens zoals uw seksuele geaardheid) te verwerken met het oog op het leveren van de diensten en voor alle andere doeleinden waarvoor je jouw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven; en
 • voor de overdracht en verwerking van jouw gegevens in landen buiten de Europese Economische Gemeenschap die mogelijk niet hetzelfde niveau van gegevensbescherming bieden als het Verenigd Koninkrijk. Als we een dergelijke overdracht doen of als jouw persoonlijke informatie buiten de Europese Economische Gemeenschap wordt verwerkt, zullen we een contract opstellen om ervoor te zorgen dat jouw informatie wordt beschermd of, indien van toepassing, gedekt door het Amerikaanse 'Privacy Shield-programma'.

We kunnen jouw informatie ook gebruiken om ons te helpen het gebruik van de dienst en de Diensten te analyseren en om de Diensten en hun inhoud te verbeteren of om problemen op te lossen en de Voorwaarden te implementeren.

Uw persoonlijke gegevens worden alleen verwerkt door geautoriseerde personeelsleden (of door dergelijke derde partijen die we van tijd tot tijd kunnen gebruiken om gegevens voor ons op te slaan en te verwerken).

5. Jouw informatie bijwerken

Je dient de informatie over jezelf op de dienst up-to-date houden. Je kan op elk moment al jouw persoonlijke gegevens, zoals gebruikersnaam, e-mailadres, locatie, wachtwoord, toestemmingen en alle profielgegevens bijwerken door hier te klikken.

6. Jouw wachtwoord

Je kan alleen toegang verkrijgen tot jouw accountgegevens en onze service door jouw gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken. Om de vertrouwelijkheid van jouw persoonlijke gegevens te beschermen, moet je je wachtwoord vertrouwelijk houden en het aan niemand anders bekendmaken. Omdat een wachtwoord niet in gewone tekst wordt opgeslagen, wordt je wachtwoord gecodeerd door middel van een eenrichting coderings-algoritme, wat betekent dat het door niemand achterhaald (of openbaar gemaakt) kan worden, inclusief onszelf - het kan alleen worden gereset. Breng ons onmiddellijk op de hoogte als je denkt dat jouw wachtwoord werd misbruikt.

Denk eraan dat we jou nooit zullen vragen om jouw wachtwoord vrij te geven.

7. Cookies en IP-adressen

Wanneer je de service bezoekt, kunnen we jou een cookie sturen. Een cookie is een klein bestand dat op de harde schijf van jouw computer kan worden geplaatst voor archiveringsdoeleinden en we kunnen ze gebruiken om een aantal dingen te doen:

 • Cookies helpen ons om jou te herkennen wanneer je de volgende keer de service bezoekt en maken nota van advertenties die jou eventueel getoond worden. Dit stelt ons in staat om de advertenties die we leveren af te stemmen op jouw voorkeuren. Voor dit doel kunnen we de diensten van externe advertentieservers gebruiken.
 • Cookies kunnen worden gebruikt voor het compileren van anonieme statistieken met betrekking tot de opname of het gebruik van diensten, of voor browsing patronen. Een derde partij verzamelt dergelijke gegevens namens ons om de prestaties van onze diensten te meten. De verzamelde informatie wordt samengevoegd voor rapporteringsdoeleinden. Er wordt door deze service geen persoonlijk identificeerbare informatie verzameld. Het gebruik van deze service helpt ons bij het meten en verbeteren van de structuur en het gebruiksgemak van onze diensten.
 • We kunnen ook IP-adressen volgen. Een IP-adres is een nummer dat een internetprovider, landlocatie, enz. kan identificeren. Het kan geen persoonlijke informatie verstrekken. We zullen het IP-adres niet gebruiken om een profiel op te bouwen van gebruikers, we gebruiken de informatie alleen voor demografische, statistische en beveiligingsdoeleinden.

Cookies kunnen niet worden gebruikt om jou te identificeren. Je bent niet verplicht om cookies te accepteren en je kan jouw browser aanpassen zodat deze geen cookies accepteert. Als je jouw browser configureert om cookies te weigeren, kan je nog steeds een aantal, maar niet alle delen van de service gebruiken. Voor de login procedure en alle leden functionaliteiten moet je browser bijvoorbeeld cookies accepteren.

Als je cookies wilt uitschakelen van derde partijen, gegenereerd door adverteerders, aanbieders van gerichte advertenties of services voor gedragsanalyse, dan kan dat door naar de service van de derde partij te gaan en ervoor te zorgen dat ze een eenmalig "nee bedankt" cookie genereren; dat zal voorkomen dat nog verdere cookies naar je toestel worden geschreven. Hier is een link naar het belangrijkste service-analyse platform dat we gebruiken, waar je instructies vindt over hoe je dit kunt doen:

www.google.com/intl/en/policies/technologies/ads

Je kan ook een bezoek brengen aan de handelsorganisatie die de advertentiebedrijven vertegenwoordigt voor meer informatie over hoe je je kan afmelden voor al deze cookies:

www.youronlinechoices.com

8. Gegevensbehoud en verwijdering

Je hebt de mogelijkheid om je profiel op elk gewenst moment te verbergen, waardoor het uit de openbare weergave in verband met de Diensten wordt teruggetrokken. Je kan jouw profiel ook permanent verwijderen wanneer je maar wilt, zoals hieronder wordt beschreven.

Zolang je Lid of Abonnee bent (dat wil zeggen dat je profiel niet door jezelf of door ons is verwijderd), is het jouw verantwoordelijkheid om ofwel jouw profiel te verwijderen of ons te vragen dit te doen wanneer je de Diensten niet langer wenst te gebruiken. Als we niet langer contact met jou kunnen opnemen via het e-mailadres dat je ons hebt gegeven, behouden we ons het recht voor om jouw profiel zonder verdere waarschuwing te verwijderen. Als je je bovendien 7 jaar lang niet inlogt op je profiel, gaan we ervan uit dat je de service niet langer wilt gebruiken en wordt het verwijderd.

Let wel, we bewaren jouw persoonlijke gegevens (samen met gegevens van derden die je verstrekt onder de functie 'Aanbeveling') totdat jouw profiel is verwijderd. Het wordt vervolgens gearchiveerd (inclusief eventuele foto's die je hebt geŁpload) voor een periode van 3 jaar vanaf de verwijderingsdatum, waarna het wordt gewist.

Persoonlijke gegevens die worden verstrekt in het kader van de functie 'Vertel een vriend/in', worden maximaal 12 maanden bewaard. Ze zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt, noch zullen ze worden gedeeld of vrijgegeven aan derden, tenzij we wettelijk verplicht zijn om dit te doen.

Persoonlijke correspondentie die via de service naar andere leden wordt verzonden, wordt maximaal 6 maanden gearchiveerd vanaf de verzendingsdatum, en daarna gewist.

Om ons in staat te stellen te antwoorden op eventuele vragen of klachten die je later mocht hebben, worden alle correspondentie en vragen om ondersteuning, verstuurd via ons intern ondersteuningssysteem, voor maximaal 5 jaar bijgehouden na het afsluiten van de ondersteuning.

Als jouw profiel werd verwijderd omdat je onze Gebruiksvoorwaarden hebt overtreden, behouden we ons het recht voor om jouw persoonlijke gegevens geheel of gedeeltelijk voor maximaal 10 jaar te bewaren vanaf de datum van verwijdering, om andere leden te beschermen, fraude te voorkomen en om ons in staat te stellen de politie of andere wetshandhavingsautoriteiten te assisteren indien dit wettelijk verplicht is.

Hoe verwijder ik mijn profiel?

Ga naar de pagina Accountgegevens van je profiel en klik op de link 'Mijn profiel verwijderen' onderaan de pagina. NB: Als je abonnee bent en nog resterende tijd hebt op je abonnement, wordt deze samen met je gegevens verwijderd en alleen terugbetaald in overeenstemming met ons terugbetalingsbeleid. Als je niet zeker bent, raden we aan om je profiel simpelweg te verbergen.

9. Geen Spam beleid

We zullen jou geen spam-e-mails sturen.

Zolang je Lid of Abonnee bent, ontvang je essentiŽle servicegerelateerde e-mails van ons en ontvang je mogelijk e-mails via de service van andere leden. Je kunt de meeste van deze e-mails beheren op de pagina Instellingen in je profiel, maar als je je wilt afmelden voor alle service e-mails van ons, moet je je profiel verwijderen.

Tenzij je er uitdrukkelijk mee instemt dat we dit mogen doen, zullen wij jouw e-mailadres nooit aan derden verstrekken, verkopen of verhuren.

Onze service omvat de functies 'Vertel een vriend/in' en 'Aanbeveling'. Je vrienden zullen nooit ongevraagde e-mail van ons ontvangen. Zodra een 'vertel een vriend/in' e-mail is verzonden, zullen ze niet meer van ons horen tenzij ze ervoor kiezen zelf lid te worden. Je mag de 'Vertel een vriend/in'-diensten niet gebruiken om spam te verzenden. Als je de functie 'Aanbeveling' gebruikt, ontvangt jouw vriend alleen een e-mail van ons wanneer je ons opdracht geeft om dit te doen, bijvoorbeeld door op de knop 'Herinnering verzenden' te klikken.

10. Netwerk delen

DL heeft een netwerk van diensten. Profielen kunnen over dit netwerk worden gedeeld met vergelijkbare services. Daarom kan je naast profielen van de dienst waarvan je lid bent geworden, ook profielen van sommige van onze andere diensten bekijken en omgekeerd. Raadpleeg onze netwerk diensten voor een volledige lijst van diensten waarop jouw profiel kan verschijnen.

11. Lid worden met sociale netwerk accounts

We bieden een snelle en eenvoudige methode aan om lid te worden of in te inloggen met een sociaal netwerk account, bijvoorbeeld Facebook. Dit is uitsluitend bedoeld om het proces te versnellen en er worden geen verwijzingen gepost op je sociaal netwerk account of tijdlijn. Raadpleeg de sectie 'Sociaal netwerk delen' voor gelegenheden waarbij je toestemming kunt geven om updates op je sociaal netwerk account of tijdlijn te posten.

12. Sociale netwerk delen

Onze leden en service bezoekers hebben de mogelijkheid om een profiel dat ze leuk vinden te delen met hun vrienden op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, enz. We zullen nooit persoonlijke gegevens onthullen verstrekt door leden die niet publiekelijk worden weergegeven in het profiel van het lid.

13. Beveiliging

DL doet er alles aan om de beveiliging van jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Hoewel we redelijke voorzorgsmaatregelen nemen om de persoonlijke gegevens die we verzamelen te beschermen, is geen enkel beveiligingssysteem ondoordringbaar.

We hebben een aantal voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat informatie over jou verloren gaat, gestolen wordt, verkeerd wordt gebruikt en onbevoegde toeganglijk is, openbaar wordt gemaakt, gewijzigd en vernietigd wordt. Wij slaan bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens die je ons verstrekt op op computersystemen die beperkt toeganglijk zijn en die zich in gecontroleerde faciliteiten bevinden. We zorgen er ook voor dat onze externe datacenterverkopers adequate beveiligingsmaatregelen treffen. Bovendien worden uw gegevens tijdens het doorgeven via het internet beveiligd met codering, zoals Transport Layer Security (TLS).

In het geval van een inbreuk op de beveiliging, zijn we wettelijk verplicht om de autoriteiten binnen 72 uur op de hoogte te stellen en zullen we ernaar streven om zo snel mogelijk te reageren om het probleem op te lossen. We kunnen echter geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor gegevens van leden die verloren zijn gegaan of in het gedrang zijn gekomen in het geval van een inbreuk op de beveiliging.

14. Jouw rechten

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen ons gebruik van jouw persoonlijke gegevens, of ons te vragen ze te wissen, te verwijderen of het gebruik ervan te stoppen, als het niet nodig voor ons om ze te bewaren. Dit staat bekend als uw recht om te worden vergeten.

Jouw gegevens worden normaal gesproken gewist in overeenstemming met onze bewarings- en verwijderingsclausule voor gegevens zoals hierboven vermeld. Als je wilt dat we deze voor onze normale tijdschema's verwijderen, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam. Als je echter onze Gebruiksvoorwaarden hebt overtreden, behouden wij ons het recht voor om jouw gegevens te bewaren en te verwerken op basis van legitiem belang om ons te helpen andere leden te beschermen door ons te assisteren bij het voorkomen en opsporen van fraude en andere illegale activiteiten.

Je kunt jouw persoonlijke gegevens bekijken, bewerken of verwijderen door je profiel te bewerken. Je hebt ook het recht om ons te vragen jouw persoonlijke gegevens niet voor marketingdoeleinden te verwerken door de betreffende vakjes op de pagina Instellingen van jouw profiel aan te kruisen.