Openingszinnen

3 maart 2010

Wat is de beste aanpak bij een eerste toenadering? Het antwoord is een kwestie van stijl: jouw stijl! Sommige mensen kiezen voor een vaag "Hallo, hoe gaat het?" en laten het daarbij, terwijl anderen de volledige collectie van Shakespeare herschrijven en er nog een uitgebreide medische geschiedenis bovenop gooien!

Wij raden aan om het ergens daar tussenin te houden. Als je hoopt op een antwoord, schrijf dan een paragraaf of twee, waarin je iets vertelt over jezelf en mogelijk een link legt met hun profiel. Stel ook een paar relevante vragen.

Vermijd negatieve zinnen: "We zijn geen Match want..." Als dat het geval was, waarom neem je dan contact op?

Zet je beste beentje voor: kijk eerst je spelling en grammatica na voordat je het bericht verstuurt - taalfouten zijn een echte afknapper! Doe dit ook voordat je je profieltekst publiceert op de site. Op de pagina Profiel Samenvatting kan je nagaan hoe anderen jouw profiel te zien krijgen.

Wees voorzichtig. Geef niet zomaar jouw persoonlijke gegevens vrij, vooral niet bij een eerste contact. Uit sommige e-mailadressen kan men je naam of je werkplaats afleiden, speel dus aanvankelijk op veilig. Er zitten hoogstwaarschijnlijk geen moordenaars tussen onze leden, maar je mag er wel vanuit gaan dat sommige mensen iets te hardnekkig volhouden met het sturen van berichten naar je persoonlijk e-mailadres.